Geniet van wat je hebt in Rotterdam Fashion Week: De beste looks van de top Nederlandse modeontwerpers

Dameskleding Rotterdam

Tijdens de Fashion Week kun je natuurlijk de stad verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis, het Museumplein, of het Wilhelminakanaal. Als je meer op mode gericht wilt zijn, is er een heel Fashion Week programma beschikbaar dat je het gevoel zal geven dat je in een mode aflevering van je eigen leven zit. Evenementen zoals de Rotterdam Fashion Walk, de Fashion Week Fashion Preview, en de Fashion Week After Show Party zijn maar een paar van de vele manieren waarop je betrokken kunt raken bij de Rotterdam Fashion Week.

Als je de beste Nederlandse modeontwerpers wilt zien, moet je zeker de runway shows bezoeken. We raden je aan om ten minste twee shows per ontwerper te bezoeken. Het is ook een geweldige kans om wat streetstyle kiekjes van de stad te maken terwijl je rondloopt in je favoriete outfit. Je kunt je Fashion Week ervaring combineren met een bezoek aan het Anne Frank Huis. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Tickets online verkrijgbaar

Het is altijd een goed idee om je tickets te kopen voordat de modeweek begint. Zo hoef je niet in lange rijen te wachten en ben je verzekerd van een goede zitplaats. Je kunt ook proberen een deal te krijgen voor tickets met behulp van Groupon of Citydeal. Die sites hebben vaak goede promoties op tickets. Je kunt ook de hashtags #FashionWeek of #RotterdamFashionWeek op Instagram gebruiken om erachter te komen welke ontwerpers er tijdens de week optreden.

Als je naar meer dan één show op de catwalk wilt gaan, is het een goed idee om een kaartje voor een andere dag te kopen. Op die manier kun je de show van een andere ontwerper bezoeken en een ticket voor een andere dag bewaren. Er zijn veel winkels en eetgelegenheden tijdens de Fashion Week, dus u hoeft niet alle modeshows bij te wonen.

Lookbook-geïnspireerde outfits

Als je je modeweekervaring nog specialer wilt maken, kun je looks dragen die geïnspireerd zijn op de beste Nederlandse ontwerpers. We raden je aan een bezoek te brengen aan het Kaya Isozaki Atelier en de Studio G. Het Kaya Isozaki Atelier bevindt zich in de haven en is een geweldige plek om wat inspiratie op te doen voor je outfits. De Studio G is gevestigd in het populaire Oosterdiep en heeft een uitstekende winkel met veel coole vintage stukken. Als je je wilt kleden voor de Rotterdam Fashion Week, moet je beide bezoeken. Als je looks wilt dragen die geïnspireerd zijn op een van de ontwerpers, raden we je aan online meer informatie over hen te vinden. Zo krijg je inspiratie voor je outfit en leer je ook meer over de ontwerpers.

Street style van de catwalk

De catwalk is een van de beste plekken om inspiratie op te doen voor je outfit. Je kunt er veel ontwerpers ontmoeten en de kans krijgen om met hen op de foto te gaan. Je kunt op Instagram op zoek gaan naar streetstyle foto's van de ontwerpers. Zoek ook naar mode-gerelateerde hashtags, zoals #FashionWeek of #RotterdamFashionWeek. Je kunt ook op zoek gaan naar streetstyle foto's van de stad, zoals het Anne Frank Huis of het Museumplein. Je kunt altijd nieuwe Instagram-accounts vinden die geweldige modebeelden hebben, dus je hoeft je niet te beperken tot wat er op het platform te vinden is.

Bottom line

De mode-industrie is aan het veranderen. Ontwerpers experimenteren met nieuwe concepten en materialen. Daarom moet je de Rotterdam Fashion Week bezoeken om je te laten inspireren door de nieuwe trends van Dameskleding in Rotterdam. Je kunt er ook veel ontwerpers ontmoeten, geïnspireerd raken door hun werk en inspiratie opdoen voor je eigen outfits. Je kunt ook artikelen kopen die je de rest van het jaar niet zou kopen en die je alleen tijdens de modeweek kunt dragen. De stad Rotterdam is een uitstekende plaats om tijdens het seizoen te bezoeken. Er zijn veel musea, rondvaarten, restaurants en unieke dingen te doen. Je kunt je ook gemakkelijk per boot door de stad verplaatsen.