Hoe maak je je kapsalon succesvol

Kapper Roosendaal

De vraag naar haarverzorging groeit in een alarmerend tempo. Volgens het Amerikaanse Hair Care Market Report zal de wereldwijde haarverzorgingsmarkt naar verwachting groeien van 31 miljard dollar in 2017 tot 44 miljard dollar in 2022. Als u een eigen kapsalon wilt beginnen, leert u in deze blogbijdrage alles wat u moet weten voordat u de sprong waagt. Laten we, voordat we erin duiken, eerst eens kijken naar wat een succesvolle kapsalon maakt. Hoewel er geen harde en snelle regels zijn als het gaat om het runnen van een succesvolle zaak, zijn er veel indicatoren die u in de juiste richting kunnen wijzen. Lees verder om meer te ontdekken over het succesvol runnen van uw kapsalon

Bepaal je niche en bouw een lijst.

Afhankelijk van de regio en de demografie van uw gebied, zijn er specifieke haartypes en voorkeuren. Om te beginnen, bepaal welke haartypes u kunt knippen. Zorg er ook voor dat u voorbereid bent om uw diensten en prijzen uit te leggen aan potentiële klanten. Met deze informatie in de hand, kunt u beginnen met het identificeren van de soorten klanten die geïnteresseerd zouden zijn in uw diensten. Raadpleeg vervolgens je lokale gouden gids en online gidsen om te zien welke andere salons er bij jou in de buurt zijn. Als je merkt dat je in een nichemarkt zit, overweeg dan om je diensten uit te breiden of extra diensten toe te voegen om je klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Wees transparant over je prijzen.

Voordat u begint met het maken van afspraken en het verwelkomen van klanten in uw kapsalon, moet u transparant zijn over de prijzen. Dit betekent dat u uw potentiële klanten laat weten welke diensten u in rekening brengt, van tevoren en vooraf. Als u uw prijzen aan de muur hangt, moet u daar transparant over zijn. Je wilt de lat niet te hoog leggen en vervolgens klanten hebben die zeggen: "Je hebt net een goede klant gemist omdat je prijzen te hoog zijn." Deze kapper in Roosendaal doet deze dingen heel goed.

Houd bij de prijsstelling van uw diensten rekening met de volgende zaken.

  • De tijd die je nodig hebt om een dienst te voltooien.
  • Hoeveel ervaring je hebt in een bepaalde dienst.
  • Eventueel benodigde gereedschappen of producten.
  • Hoe u betaald zult worden.
  • Hoe uw uurtarieven en percentages zich verhouden tot uw concurrenten.

Altijd blijven leren.

Kapsalons zijn een centrum voor informatie. Je kunt over trends, nieuwe technieken en meer leren via de mensen die je in je salon ontmoet, maar ook via online bronnen. Investeer in een aantal boeken over bedrijfsmanagement en marketing, investeer in een aantal online cursussen, investeer in een aantal netwerkevenementen, investeer in een aantal lokale ondernemers, investeer in een aantal lokale non-profits, investeer in een aantal lokale conventies, investeer in een aantal lokale studiebeurzen, investeer in een aantal lokale gemeenschapsevenementen. Wees bereid om open te staan voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren van denken.

Vergeet niet om je team als familie te behandelen.

Als u uw eigen kapsalon begint, zult u snel leren dat u het niet alleen kunt. Je zult een team moeten aannemen, inclusief stylisten, receptionisten en office managers. U zult ook een accountant en een advocaat moeten inhuren om u op weg te helpen. Behandel je werknemers als familie, en zij zullen je klanten als familie behandelen. Werknemers zijn uw eerste verdedigingslinie als het gaat om het beschermen van uw salon tegen de buitenwereld. Zij zullen u ook kunnen helpen bij de uitdagingen die u tegenkomt bij het starten van een kapsalon. 

Conclusie

Haar maakt deel uit van de identiteit van veel mensen, en ze zijn bereid om er een aanzienlijk bedrag aan uit te geven. Er is dus vraag naar haarverzorging van hoge kwaliteit. Met de groeiende gezondheids- en welzijnstrends wordt haarverzorging een van de meest gevraagde diensten. Dit betekent dat ook de vraag naar haarverzorging van hoge kwaliteit in een alarmerend tempo toeneemt. Voordat u de sprong waagt en uw eigen kapsalon begint, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de kans op succes te vergroten.